Eten Recepten

Recept: crunchy granola

Mijn favoriete maaltijd van de dag is toch wel het ontbijt. Ik ben gek op ontbijten en de laatste tijd ben ik ook steeds meer bezig met het variëren van mijn ontbijt. Zo probeer ik voortaan ’s ochtends minder vaak een boterham te pakken en kies ik vaker voor lekkere ontbijtmuffins of homemade granola. En van dit laatste heb ik vandaag een recept voor je. Dus ben je benieuwd hoe ik zelf granola maak? Lees dan zeker even verder.

Benodigdheden voor één voorraadpot:
– 150 gram havermout
– 75 gram boekweitvlokken
– 25 gram pecannoten
– 25 gram pistachenoten
– 25 gram zonnebloempitten
– 75 gram rozijnen
– 25 gram roomboter
– 1 zakje vanillesuiker
– 1 ei
– 2 theelepels kaneel
– 1/2 theelepel nootmuskaat
– 4 eetlepels agavesiroop
– Honing
– Snuf zout
– Eventueel stukjes pure chocolade

Extra:
– Oven
– Bakplaat
– Bakpapier

Je kunt natuurlijk ook andere noten en/of gedroogd fruit nemen of de verhoudingen aanpassen naar eigen smaak. Bereiding Verwarm de oven voor op 140 graden en meng de havermout, boekweitvlokken, noten, zonnebloempitten en rozijnen in een grote kom. Smelt nu de roomboter in een pannetje op een laag vuur. Voeg – wanneer de roomboter begint te borrelen – de agavesiroop toe. Doe vervolgens de nootmuskaat, vanillesuiker, kaneel en een snuf zout erbij. Laat dit mengsel een paar minuten pruttelen totdat het een karamelachtige substantie heeft. Zet het vuur uit en roer het mengsel door de droge ingrediënten. Zorg dat je alles goed met elkaar mengt. Eventueel kun je nu ook wat stukjes pure chocolade toevoegen. Dit vind ik persoonlijk erg lekker, maar doe ik niet altijd. Klop nu één eiwit stijf, voeg dit aan de andere ingrediënten toe en meng het het goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de granola hier gelijkmatig overheen. Druppel wat honing over de granola en bak de granola zo`n 35 minuten, totdat het goudbruin en knapperig is.

Haal de granola uit de oven, druppel er nog wat honing overheen en laat de granola volledig afkoelen voordat je het aanraakt, anders valt het uit elkaar. Wanneer je de granola volledig laat afkoelen kun je het dadelijk in grote stukken breken. Doe wat granola in een kommetje met yoghurt, kwark of (amandel)melk en voeg eventueel nog wat lekkere toppings toe. Bewaar de rest van de granola in een goed afgesloten (weck)pot, zodat deze voor ongeveer 2 weken lekker blijft. Eetsmakelijk!

Wat eet jij graag als ontbijt?

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

14 reacties

  • Reply
    mariëlle
    maart 19, 2015 at 8:21 am

    Mmm ziet er lekker uit zeg! Ik wil graag wat anders eten dan brood, maar hier zit ik nooit vol van in de ochtend! Lijkt me wel erg lekker!

  • Reply
    Shanti
    maart 19, 2015 at 8:40 am

    Ik heb juist ontzettend veel moeite met goed ontbijten. Meestal yoghurt met wat dingen er door heen enzo… Maar dat gaat met moeite naar binnen hoor. Dit ziet er heerlijk uit 🙂

  • Reply
    Manon
    maart 19, 2015 at 9:12 am

    Dat ziet er heel erg lekker uit!

  • Reply
    Esther
    maart 19, 2015 at 10:10 am

    Ik heb eerlijk gezegd nog nooit Granola op, maar het ziet er wel heel lekker uit. Ik zal je receptjes miss toch eens na moeten maken hihi.

  • Reply
    Lisa
    maart 19, 2015 at 4:36 pm

    Oeeh, heb het nog nooit op, maar het lijkt me lekker.

  • Reply
    Laura
    maart 19, 2015 at 5:58 pm

    Dit lijkt me heerlijk! Ga ik zeker eens proberen.

  • Reply
    Michaela
    maart 19, 2015 at 6:17 pm

    Ooh dat ziet er inderdaad heel lekker en crunchy uit!

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    maart 19, 2015 at 7:34 pm

    Omg, granola ♥

  • Reply
    Valerie
    maart 19, 2015 at 7:48 pm

    Dit ziet er goed uit, zeg! Hier ben ik erg benieuwd naar!

  • Reply
    alexa
    maart 20, 2015 at 1:20 pm

    ik moet het nog steeds maken!

  • Reply
    Kimberly
    maart 20, 2015 at 6:26 pm

    Waarom lust ik nou geen granola! Het ziet er zo smakelijk uit en het is ook een stuk gezonder dan de bak Cocopops die ik elke ochtend eet.

    • Reply
      http://www./
      december 30, 2016 at 6:30 pm

      Lots of pockets and space in the one bag is brilliant. Places to store and keep bottles/cups upright is a necessity – I’ve handled a few too many spillages in my time! And the zebra on the outside is the clincher. My little Miss loves zebras and will be more than happy to store things in a bag that features one on the outside.

  • Reply
    Monique | WritingMonique
    maart 21, 2015 at 8:39 am

    Ik heb nog nooit granola gegeten, maar het ziet er wel lekker uit 🙂

  • Reply
    Naomi
    maart 21, 2015 at 3:49 pm

    YUM! Dit ziet er zo, zo lekker uit! Heel erg bedankt voor het recept te delen 🙂 xo || Naomi in Wonderland