Boeken Eten Kookboeken

Kookboek – Uit Pauline’s keuken

Ik ben gek op eten. Ik vind eten – ontbijt, lunch of diner – een fijn moment van de dag om even te ontspannen, naast dat eten – als het goed is – natuurlijk gewoon heel lekker is. Een van de foodblogs die ik daarom graag volg is uitpaulineskeuken.nl. Op haar blog vind je makkelijke, snel klaar te maken gerechten, die toch verrassend zijn en er altijd heerlijk uit zien. En nu heeft Pauline haar tweede – maar haar eerste éigen – boek uitgebracht: Uit Pauline’s keuken. Eerder schreef ze het Voedselzandloper Kookboek in samenwerking met het bekende boek ‘De Voedselzandloper’ van Kris Verburgh. Na dit succes was het nu tijd voor een eigen kookboek, waar in je 100 nieuwe recepten vindt, maar natuurlijk ook een aantal succesrecepten van le blog. Ik was zo nieuwsgierig naar het boek dat ik het snel heb gekocht en vandaag deel ik mijn review met je.

Recepten
De recepten zijn onderverdeeld in categorieën: ontbijt, lunch, diner, nagerechten, iets lekkers voor bij de koffie en snacks voor bij de borrel. Je komt de dag dus prima door met alle recepten. Ook staan er veel vegetarische gerechten in en is de helft Voedselzandloper-proof.

Ik start de dag altijd met een ontbijt, dat helaas vaak niet zo bijzonder is. Pauline geeft mij de oplossing en deelt recepten voor leuke, verrassende ontbijtjes, waaronder: caprese-eitjes uit de oven, hartige ontbijtmuffins, hartige wentelteefjes en tropische havermout.
Tegen een uur of 12:30 kijk ik uit naar mijn lunch en ook hier weet Pauline een feestje van te maken met heerlijke salades, soepjes, wraps én het picknickbrood – wat ik zeker eens ga maken.
Na een – lange – werkdag is het tijd om een diner klaar te maken. Door de weeks heb ik dan vaak geen zin en tijd om moeilijk te doen, maar gelukkig deelt Pauline veel recepten die erg gemakkelijk te maken zijn met ingrediënten die je gewoon in supermarkt om de hoek vindt. Tomatenrisotto, flammkuchen, wrapbowls, boekweitwraps, arabisch stoofpotje en romige citroenspaghetti zijn allemaal voorbeelden van recepten die je in het boek terugvindt. De citroenspaghetti heb ik onlangs zelf klaargemaakt in combinatie met het Italiaanse visje – ook uit het boek – en smaakte echt heerlijk!
En een heerlijk diner sluit je af met een lekker nagerecht. En dan natuurlijk niet met dubbel vla of een vlaflip, maar bijvoorbeeld met een skinny chocomouse, cherry frozen yoghurt, een chocolade ganachetaart met zeezout of perenpakketjes.

Bij de koffie of thee hoort ook nog iets lekkers, dus recepten daarvoor mogen ook niet ontbreken in het boek. Kies bijvoorbeeld voor: choco-cocobonbons, citroen-yoghurtcake, bananabread chocolat chip-muffins of oreo-macadamiafudge. Of je maakt het gewoon allemaal – niet tegelijk natuurlijk – want het ziet er allemaal even lekker uit! Ik kan niet kiezen in ieder geval.
En natuurlijk kunnen hapjes voor bij de borrel niet ontbreken – als of er nog niet genoeg inspiratie en lekkernijen in het boek staan. Pauline deelt onder andere recepten voor veggie pizza’s, verschillende soorten popcorn en dips.

Naast dat er veel leuke en lekkere recepten in het boek staan, begint elk recept begint met een kort persoonlijk verhaaltje. Iets wat ik erg leuk vind. Dezelfde fijne sfeer van haar blog schemert op die manier mooi door in haar boek. Ook staat er bij ieder recept een foto. En dan niet zomaar een foto, nee prachtige foodphotography. Ook dat zie ik als een pluspunt. Als ik een recept ga uitzoeken vind ik het namelijk fijn om van te voren te zien hoe het er ongeveer uit komt te zien én het oog wil natuurlijk ook wat.

Tips
Naast de vele recepten die Pauline in haar boek deelt, geeft ze ook informatie en tips. Van het geven van een dinner party en culy hotspots tot handige lijstjes met seizoensgroenten en een overzicht van wat er in je voorraadkast zou moeten staan, het staat er allemaal in. Ontzettend handig!

Een musthave voor foodies
Al met al ben ik dus super enthousiast over het boek. De recepten zijn goed te volgen, maar hebben zeker een verrassende twist. Daardoor is het boek zowel geschikt voor ervaren als onervaren keukenprinsen en –prinsessen. Dus wil je eens wat anders klaarmaken? Doe jezelf een plezier en kook iets lekkers uit dit kookboek.
Het boek kost €19,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel of via Bol.com.

Dit vind je misschien ook leuk

Laat een reactie achter

10 reacties

  • Reply
    Deisy
    april 19, 2015 at 1:22 pm

    Dit boek staat hoog op mijn verlanglijstje: ik ben dol op haar website en haar recepten heb ik al vaak uitgeprobeerd en bevielen mij stuk voor stuk. Mooie review heb je er van gemaakt hoor 🙂 X

  • Reply
    Amy
    april 19, 2015 at 5:26 pm

    Dit boek staat wel op mijn verlanglijstje.. Wat een fijne en makkelijke tips! 🙂

  • Reply
    Indian2day
    april 19, 2015 at 6:40 pm

    Dit boek lijkt me geweldig. Fijne review

  • Reply
    Elsbet | La Vie Pure
    april 19, 2015 at 10:21 pm

    Ik volg haar blog, lijkt me zo’n tof boek!

  • Reply
    Isabel Cristina
    april 19, 2015 at 11:59 pm

    Ik kende dit boek nog niet maar het klinkt erg goed! Mijn ontbijtjes zijn eigenlijk ook altijd heel saai en standaard en ik kan wel wat inspiratie gebruiken! <3

  • Reply
    Wanda
    april 20, 2015 at 10:55 am

    Ik volg haar blog wel en heb in het verleden ook weleens een recept van haar gemaakt, dus misschien toch eens gaan kijken voor haar kookboek!

  • Reply
    Rachel Kromdijk
    april 20, 2015 at 11:06 am

    wat leuk ik heb er ook al naar lopen kijken maar heb net chickslovefood gekocht!

  • Reply
    Linda
    april 21, 2015 at 10:01 am

    Leuke review! Het is echt mijn favoriete blog om recepten vandaan te halen dus dit boek wil ik ook zeker nog!

  • Reply
    Sas
    april 28, 2015 at 12:12 pm

    Ziet eruit als een erg mooi kookboek. Hier niet nodig… Ik kook nooit 😉

  • Reply
    Lieke
    april 28, 2015 at 9:33 pm

    Ik volg haar blog al een hele poos en ik vind het echt ontzettend leuk, dus misschien binnenkort het boek ook maar eens aanschaffen!